Den som tillbringat sommaren i Stockholm de senaste åren har kunnat se att stadens vattendrag och farleder blivit minst lika befolkade som stadens gator. Att roa sig med olika typer av vattenaktiviteter har blivit ett mycket populärt sommarnöje hos bofasta och turister. Du som är sugen på att hänga på trenden har en hel del att välja mellan. På Stockholms vatten kan du både segla, köra vattenskoter och paddla kajak eller SUP-bräda.

Just SUP-brädor är en av de vattenaktiviteter som exploderat i popularitet under de senaste somrarna. SUP är en förkortning för Stand Up Paddleboard. SUP-brädor finns i många olika varianter på marknaden, till exempel hos https://www.soderkajak.se/butik/sup-brador, och du kan hitta ett flertal varianter som är uppblåsbara. En uppblåsbar SUP är lätt att packa ihop och passar extra bra för dig som tänker paddla i Stockholm City och vill kunna frakta din bräda på tunnelbanan.

Om du vill kan du viga en hel sommar åt att testa olika vattenaktiviteter i Stockholm. Om du är ovan kan det vara klokt att börja i innerstan, där det alltid är nära till stranden. Här inne kan du förutom att testa dina vingar på en SUP också paddla kajak, bada, dyka efter skrot eller känna vinden i håret på en vattenskoter. När du blivit lite säkrare till sjöss kan du till och med hyra en segelbåt och åka ut för att se vad Stockholms skärgård har att erbjuda.

Varför har vattenaktiviteter blivit så populärt i Stockholm

Vattenaktiviteter som SUP-bräda och kajakpaddling började stiga i popularitet under coronapandemins restriktioner. Här fanns en rolig aktivitet som uppfyllde alla krav på social distansering, och som dessutom gav frisk luft och motion i en tid då många kände sig instängda i sina hem. Att kunna komma ut och träffa vänner utan att bryta mot myndigheternas rekommendationer var hett eftertraktat.

Intresset för vattenaktiviteter minskade dock inte efter att restriktionerna släpptes. SUP-brädor och kajaker har blivit ett självklart inslag i Stockholms stadsbild, och fortsätter att locka nya entusiaster varje säsong.