Sveriges huvudstad är enligt många en av världens vackraste. Med sina öar, broar och vatten är det inte så konstigt att Stockholm ofta kallas för Nordens Venedig och det är en fröjd att spatsera utmed dess gator och torg. Historiska Gamla Stan, bohemiska Södermalm och snofsiga Östermalm är bara några exempel på spännande grannskap som är värda att upptäcka.

För dig som bor i Stockholm handlar dock inte allt om att i lugn och ro promenera eller cykla omkring i staden för att njuta av dess omgivningar. Jobb, studier och diverse göromål gör att du även måste ta dig runt relativt snabbt och effektivt och då krävs lite mer fart och mindre fysiska ansträngningar för att du ska kunna hålla både tiden och orken.

Satsa på elscooter

Att satsa på en elscooter är ett väldigt bra alternativ för storstadsbon då det är ett snabbt och mycket smidigt sätt ta ta sig runt på. Det är ett enkelt färdsätt och om du provkör elscooter i Stockholm kommer du snabbt se dess många fördelar:

  • Tidssparande – du kan ta dig fram överallt, när du vill
  • Ekonomiskt – kostar mycket mindre i drift än bil
  • Miljövänligt – släpper inte ut avgaser
  • Tyst – du stör ingen med ljudpollution

Just miljön är en mycket viktig faktor då Stockholmsluften inte är ren och enligt en artikel i Ny Teknik dör upp till 1000 personer i förtid på grund av dieselutsläpp. Dessutom har cykelstölderna skjutit i höjden och faktum att många elscootrar enkelt kan vikas ihop och tas med in är en stor fördel.

Håll lämpliga avstånd

I tider av social distansering uppmanar SL stockholmare att undvika att åka kommunalt så mycket som möjligt, vilket rent praktiskt innebär att du antingen ska gå, cykla eller köra. Överlag känns det alltid bättre att kunna ta sig fram på egen hand, och det sparar massor av tid. Många människor upplever en enorm vardagsstress och även om det finns många metoder att stressa ner på är den egna tiden en av de viktigaste. Med en elscooter kommer du fram snabbt och effektivt och sparar därmed in många värdefulla minuter.