Om du bor eller vistas i Stockholm är det mycket viktigt att följa restriktionerna. För din och andras hälsa bör du ta ett PCR-test om du är osäker på om du är smittad eller inte. Att hålla avstånd, undvika kollektivtrafiken och vistas utomhus är bra om du vill undvika covid.

Coronapandemin har förändrat vårt sätt att resa och umgås. Att hålla avstånd och undvika större folksamlingar är två bra sätt att minska risken för covid-19. I större städer som Stockholm är det vissa saker du bör tänka lite extra på eftersom smittorisken är högre i och med mängden människor som finns där. Här kan du läsa mer om hur undviker att du eller andra får covid i huvudstaden.

Ta ett test om du är osäker

För din och andras säkerhet bör du ta ett PCR-test om du är det minsta osäker på om du har blivit smittad. Ibland ger covid inga symptom, men ett test kan då visa om du bär på viruset. Om du är osäker – gör PCR test i Stockholm hos DocLab. De har öppet alla dagar i veckan och utför provtagning för Covid-19 på våra mottagningar inne i Stockholm samt på Arlanda. DocLab utför även EU godkända antigentest. PCR-testet har också ISO 17025 certifiering som många länder kräver om du vill resa.

Håll avstånd

I huvudstaden och i andra större städer är det extra viktigt att tänka på att hålla avstånd och undvika större folksamlingar. På Folhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om hur många människor som kan delta i olika sammankomster och vistas i olika lokaler. Det kan även vara bra att undvika kollektivtrafiken om det är möjligt. Hos Folkhälsomyndigheten samt hos Krisinfomation.se hittar du även information om rådande restriktioner och bekräftad information om viruset.

Umgås med få människor och vistas utomhus

Group,Of,Young,College,Students,Sitting,On,Grass,In,TheUmgås med gå människor, helst bara dem du bor med eller med några få närstående, för att minska risken att smittas. Självklart ska ni bara ses om ni är symtomfria. Träffa helst andra människor utomhus och var extra försiktig om du till hör en riskgrupp. Om du redan är vaccinerad kan du umgås med fler personer.