Längtar du och din partner bort från storstaden? Då kan en romantisk weekend i Sundsvall vara precis det ni behöver. Här kan ni bo bra på ett mysigt hotell och njuta av god mat, vacker natur och historiska sevärdheter.

Sundsvall är en utmärkt weekenddestination för kärlekspar. Fyra timmar norr om Stockholm ligger Norrlands tredje största stad som bjuder på en stor rikedom när det kommer till såväl natur som kultur. Stadens geografiska läge vid vattnet ger både skönhet och ett stort utbud av aktiviter. Här hittar du de bästa idéerna på saker ni kan göra i Sundsvall.

Bo på ett mysigt hotell i den gamla stenstaden

hotellSundsvall är en unik stad vars stadskärna utgörs av stenhus. Stenstaden byggdes år 1888 efter att staden drabbats av flera svåra bränder. Idag är de vackra stenhusen den självklara sevärdheten i staden. Det är ett mycket vackert och romantiskt område som lämpar sig för en weekend. Det finns mysiga hotellrum i Sundsvall som ligger centralt beläget i stenstaden. Best Western Hotel Baltic är ett populärt val som passar perfekt för en svemester, det vill säga en semester inom Sveriges gränser. Här har ni utsikt över Sundsvallsfjärden och kan enkelt strosa runt i bland stenstadens tinnar och torn.

Upplev natur & kultur

År 2017 röstades Sundsvall fram till Sveriges vackraste stad av Föreningen Arkitekturupprorets medlemmar. Alla som gillar vackra byggnader och trivsamma miljöer kommer att uppskatta ett besök i Sundsvall. Staden bjuder dock på mycket mer än unika byggnader. Med dess geografiska läge vid vattnet och storslagna natur runt hörnet finns något för alla.

Tips på aktiviteter i Sundsvall inkluderar bland annat följande:

  • Åk till Södra berget för att vandra, åka skidor eller titta på utsikten.
  • Vandra S:t Olavsleden som är världens nordligaste pilgrimsled. De senaste året har vandring blivit mycket trendigt och Sundsvall erbjuder många långa såväl som korta vandringsleder
  • Gå på takvandring.
  • Besök Friluftsmuseet Norra Berget där ni kan titta på djur, historiska byggnader och fika eller äta lunch.
  • Bada vid någon av de långa sandstränderna på Alnön om vädret tillåter. Platsen kallas ibland för Norrlands Hawaii och det tar cirka 25 minuter dit från Sundsvall centrum.