5645229-skara-sommarlandDet är det danska enorma vattenlandet Lalandia som utökas och bygger i Sverige, närmare bestämt i Motala. Det kommer sannerligen bli ett populärt semesterresmål för många familjer, vilket kommer konkurrera stort med andra vattenland.

Vi har tidigare skrivit om weekendresor i Sverige, och Motala kan faktiskt tro det eller ej komma att bli ett populärt resmål för weekend i framtiden. Den nya varianten på Danska vattenlandet Lalandia som byggs i Motala beryktas bli något mer än bara ett vattenland.

Inomhusvattenland och 550 semesterhus

Lalandia i Motala ska alltså bli ett stort inomhusvattenland och till det ska det även byggas 550 semesterhus för badsugna familjer att vistas i. Utöver detta kommer det även att finnas massor av olika anläggningar för simning, sport, skoj och lek. Detta avslöjades nyligen på en presskonferens och man räknar med att vattenlands satsningen ska generera 300 nya arbetstillfället och locka omkring 500 000 besökare per år. Bygget med Lalandia i Motala kommer kosta runt en miljard kronor men kommer troligen att bidra mycket till stadens turistnäring. Vattenlandet kommer att ligga nära Folkets park och Varamobaden.

Enorm familjeattraktion i Danmark

Och det är inte ett nytt koncept man testar, tvärtom. Lalandia i Danmark är redan en given succé och vattenlanden där lockar omkring en miljon besökare per år. Men det är första gången som danskarna bakom vattenlandet gör en satsning i Sverige. Det kommer däremot att ta några år att färdigställa vattenlandet, och satsningen kommer att betyda otroligt mycket för Motala. Det kan komma att sätta staden ännu mer på kartan.

”Det är den största satsningen här i modern tid, inte minst när det gäller arbetstillfällen. Det är något som kan förändra bilden av Motala från en industristad till någonting helt nytt när det handlar om företagande och affärsmöjligheter”, säger kommundirektör Peter Ingesson enligt denna artikel i Expressen.