Det är viktigt att sköta om din bil ordentligt även när du bor inne i storstaden. Du ska alltid se till att du har rätt lufttryck, mönsterdjup och att dina däck är ordentligt fastsatta. Här får du mer information om vad du kan tänka på när det kommer till dina däck.

För att vara säker på att du alltid har rätt förutsättningar för att köra runt säkert i storstaden finns det lite saker du bör tänka på när det kommer till däck. För det första bör du fundera på vilka däck som passar bäst för ditt syfte. Däck från Michelin är utmärkta för en bil som ska ta sig runt i staden och förorterna.

Tänk på det här när det kommer till däck

däckDu behöver alltid se till att du har rätt däck för rätt årstid. När det kommer till sommardäck ska du ha däck med lågt rullmotstånd som inte har några dubbar. Vinterdäck är lite krångligare för det beror på dina behov. Här är det bäst att ta hjälp av en expert för att du ska vara säker på att du får rätt däck. Det är även viktigt att du alltid har rätt lufttryck i dina däck.

” Svenska bilister är ganska dåliga på att köra med korrekt tryck i däcken. En undersökning visar att var sjunde bilist kör med så lågt däcktryck att det är farligt samt dåligt för miljön.” Teknikens Värld.

Med rätt lufttryck kommer du att spara in på bränslekostnaden samt att du kommer att kunna köra mer miljövänligt vilket passar sig i staden.

Däckrazzia kontrollerar dina däck

Däckrazzia sker en gång om året och är ett samarbete mellan Energimyndigheten, Polisen, Däckbranschens informationsråd, VTI, NTF och Bilprovningen. Syftet med detta är att kolla svenskars däck och öka kunskapen om hur däcken ska vara. Detta för att öka trafiksäkerheten.