Sommaren har rullat in på besök och genast blir det mycket folk på gator och torg. Fantastiskt roligt, så klart. Men det är inte alla som hittar till Stockholms bästa ställen, utan behöver lite vägledning. För visst är det trevligt att vandra Drottninggatan upp och ner, att besöka Kulturhuset vid centralen och dricka varm choklad  i Gamla Stan. Men Stockholm är så mycket mer än det turisterna anar. Stockholm är en av de häftigaste städarna, och det bjuder på ett stort utbud av fest och kultur. Stockholm har också någonting för alla, det gäller bara att veta var man ska. Till att börja med är det bra att hitta ett hotell som passar den man är, och var det hotellet ligger har stor betydelse. Tar du ett hotell på Södermalm bör du vara lite hipsterälskande. Där finns det män i sotarmössa och skägg, och tjejer med penslar och hängselbyxor. Är du lite mer av den trendiga typen, så ska du röra dig till Stureplan. Det är där de fina krogarna  finns, och man brukar säga att Stureplan är “lite finare, lite bättre”. Men det är självklart en smak fråga. För att hitta rätt hotell för din smak kan du gå in på: Stockholms hotell.

Lite samma sak är det om man ser till barer. Riche för den finare, Kåken för den medieintresserade och Trädgården för hipstern. Metro Stockholm har tagit fram en mer utförlig lista av uteställen, så här skriver de till exempel om Riche:

På Riche är det lätt hänt att fredagsafterworken övergår till en stimmig middag följd av diffust dansande framför DJ-båset i Lilla baren.