Att ge sig av på en weekend-resa när vardagen känns alltför oromantisk är onekligen väldigt populärt bland svenskar. Vi åker gärna till London, Prag eller Berlin för att koppla av några få dagar och komma ner i varv. Dessutom är det en populär aktivitet för romantiktörstande kärlekspar som vill komma ifrån vardagslivet och bara vara med varandra i en härlig miljö.

Men vad är det som säger att man måste flyga iväg till andra delar av Europa bara för att ha en mysig helg i en vacker miljö? Nya trenden är att stanna inom Sveriges gränser och upptäcka det vi redan har här hemma.

Enligt en artikel i Västerås lokaltidning har vi många halvstora städer i Sverige. Stockholm, Göteborg och Malmö räknas som storstäder, men sedan kommer städer som Linköping, Västerås, Norrköping, Helsingborg och Jönköping på ganska lika plats i storleksordningen. Alla städerna växer stadigt, och de utvecklas ständigt med bredare kulturliv och mer tillgänglighet. Det är dags att vi i Sverige börjar upptäcka dessa vackra, underskattade platser som resmål.

5877569-young-couple-on-vacation-looking-at-mapDe fem populäraste weekend-resmålen för oss svenskar är för närvarande Barcelona, London, Prag, Berlin och Rom, skriver Göteborgsposten. Något som alla dessa städer har gemensamt är romantik. Man kan enkelt förstå varför kärlekspar åker till något av dessa resmål för att fira kärleken. Men för de som kanske inte har råd att flyga bort några timmar ner i Europa så fort man vill så ska alltså Sveriges storstäder nu lanseras som de nya alternativen till romantiska, europeiska städer, skriver Dagens Nyheter. Det ska också locka européer att upptäcka Sverige som ett land med romantik och storstads-weekends.

Att hitta boende i Stockholm, Malmö och Göteborg är egentligen inte så svårt. Det svåra är att hitta rätt boende. För ett kärlekspar krävs det ett fräscht, mysigt och trevligt ställe att bo på, eftersom man gärna vill ha guldskimmer över hela helgens resa, inklusive hotellvistelsen. För Göteborgs-besökare är det bäst att kolla efter boende på www.hotellgoteborg.info. I Stockholm kan man egentligen bara ge sig ut och leta i det område man vill bo i, så hittar man snart ett mysigt boende i det stora utbudet. Malmö har inte lika mycket att välja på, och därför är det ganska lätt att hitta de bästa ställena genom att gå in och kolla på diskussionsforum och rekommendationer från tidigare besökare.