Djurgårdsbrunn WärdshusDjurgården lockar fler och fler turister med sina redan välkända attraktioner som Gröna Lund, Skansen, Junibacken, Cirkus, Wasamuseeet, Naturhistoriska museet med flera museer. Men Djurgården är ju mer än ett turistparadis för barnfamiljer och kulturfantaster utan är ju även Stockholmarnas egna favorit oas med sitt stora grönområde mitt i stan.

Många gillar att flanera längs Djurgårdsbrunn och ta den lilla bron över till Djurgården intill Djurgårdsbrunns värdshus där många stannar till på en härlig brunch eller fika utomhus under sommarhalvåret. Nu planerar de att bygga upp huvudbyggnaden igen som brann ner och totalförstördes 1988 för att återställa Wärdshuset så som det en gång var. Tidigare brukade det vara ett levande Wärdshus oavsett årstid och det är till den atmosfären man vill hitta tillbaka med en ny ståtlig huvudbyggnad. Det är investmentbolaget Proventus som arrenderar och som sitter med byggplanerna i sina händer. Markägarna, Kungliga Djurgårdens förvaltning, ser väldigt positivt på planerna och tycker att Wärdshuset sett lite amputerat ut sedan branden 1988. Det är dock en hel del frågor som måste diskuteras igenom innan första spadtaget tas, så det lär dröja ett par år innan vi får se full aktivitet på Wärdshuset igen. Vill man hitta andra bra restauranger i närheten tills dess är det bara att besöka restaurangguiden www.restaurangerstockholm.nu för tips när man är ute och promenerar så kan man.

Ny krog på Biskoppsudden

oaxen slipAndra byggplaner på ön är stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya projekt på Biskopsudden där Lisa på Udden brukade ligga som även den brann ner till grunden 2009. Det är krogkedjan Svenska Brasserier som står bakom krogen och utlovar en restaurang som ska föra gastronomin framåt. Det är arkitekten Jonas Bohlin som designat restaurangen och den som är intresserad kan besöka Svenska brasseriers hemsida för att titta närmare på hur det kommer att se ut. Det kommer bli intressant att se om Tommys krog kommer tävla mot Oaxen i antal Michelin stjärnor. Oaxen som även den ligger på Djurgården fick i senaste guiden  två stjärnor så den spännande frågan för framtiden är om Oaxen lyckas behålla sina stjärnor och om Tommy lyckas plocka en, två eller till och med tre till sin krog. Hösten 2018 beräknas krogen vara klar så var redo med bokningarna, för de lär bli svåra att få tag på.