Många klagar över bostadssituationen i Stockholm och visst kan det vara uppskruvat och något som pressar ekonomin för de flesta. Boendekostnaden blir ofta en klart större andel av inkomsten i Stockholm än i övriga landet och det är klart att det är jobbigt.

Men att sälja

Å andra sidan så finns ju just andra sidan. Det som gör situationen jobbig för lägenhetsköpare gör den desto bättre för säljare. Många är det som gjort sig en rejäl hacka på att sälja lägenheten eller villan, i snitt ökar värdet med 7% per år. Inte alla år förstås och inte alltid i jämnt tempo men över längre tid så ärr det en konstant värdeökning.

Många väljer att bo i Stockholm

Trots bostadsmarknadens många besvärligheter i Stockholm väljer massor av människor att flytta till huvudstaden varje år, man brukar prata om ett fullt tunnelbanetåg i veckan. Det här är förstås också något som bidrar till bostadsmarknadens komplexitet, utrymmet är nämligen begränsat mycket tack vare att Stockholm en gång i tiden grundades på en rad öar.

Investera

Allt det här gör att det är lönsamt att investera i lägenheter i Stockholm, väldigt lönsamt faktiskt. Beroende på hur din situation ser ut så är det värt att fundera över vilken typ av ägande som passar. Bostadsrätten är kanske den allra vanligaste formen i Stockholm idag men det finns andra typer av ägande. Ägandelägenheter är något som börjat dyka upp mer och mer. Det ses av många som en bättre form av investering eftersom du har mycket bättre rättigheter med en ägandelägenhet.

Du behöver en bra mäklare

Oavsett vad du är ute efter, köpa eller sälja, lägenhet eller villa så behöver du en bra mäklare. Mäklare Stockholm är en tjänst som utan kostnad parar ihop dig med precis rätt mäklare. Det finns nämligen en uppsjö av olika mäklare i Stockholm och självklart är det skillnad på hur bra de är. När du vill sälja din lägenhet vill du förstås ha en mäklare som ser till att du får maximalt betalt och det är en av de tjänster som finns.

Lycka till på bostadsmarknaden i Stockholm

Vi på Coolstockholm.se vill önska dig lycka till på bostadsmarknaden, oavsett vad du vill göra just nu. Vi tänkte dela med oss av lite tips på bra resurser på nätet för att förbättra dina möjligheter.