När det kommer till att finna bra hotell så kan det ibland vara svårt att veta hur man ska börja leta i djungeln av hotell.

Att åka iväg på semester ska vara något som man ser fram emot och även när man kommer fram till hotellet så ska man bli positivt överraskad och känna att man gjorde rätt val. Men det är inte alltid det enklaste att känna att man gjort ett bra val av hotell. Det finns mycket att tänka på – oavsett om du sitter och googlar hotell göteborg centralt eller om det är en mysig natt i Stockholm du vill åt. Här ska du få några tips på hur du på ett smart sätt kommer fram till ett hotell som passar dig.

Gå från fler till några

Börja med att välja en sajt som scannar av vad et finns för utbud i just den staden du vill åka till. Men att bara utgå från en sajt och sedan ta första bästa hotell är inte så smart. Vad du sedan gör är att läser om hotellet om vad tidigare gäster har skrivit. Då kommer du få en bättre känsla om det är ett bra eller mindre bra hotell. Sedan är det självklart viktigt att du utgår från dig själv och vad du, eller ni som ska åka, har för krav. Det kan vara allt från vart hotellet ligger: ska det ligga centralt eller är det någon speciell sevärdhet som den ska ligga vid så det bli ett behagligt avstånd. När det kommer till att leta hotell online så finner man snabbt att det finns många sajter online som vill erbjuda de bästa priserna så du ska handla från dem. Då är det bra att du noga läser avtalet samt vad det är som ingår. Detta för att du inte ska bli snuvad på konfetten när du anländer. I sådana fall kan det vara lika bra att boka direkt från hotellets sajt.

“Trevligt mindre hotell med mycket bra läge nära svenska mässan & Liseberg, Ja praktiskt taget nära till det mesta. Trivsamma fräscha rum med sköna sängar. Bra frukost med stort utbud, Trevlig & hjälpsam personal. Rekommenderas verkligen.”(9/1-2013, Tripadvisor)

Tripadvisor kan du få bra tips på vad människor skriver, detta kommer från Hotel Lorensberg.